Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ληστές σήκωσαν στο πόδι ένα χωριό

Κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο χωριό στο Κιλκίς. Οι δράστες αγνοώντας την παρουσία κατοίκων μπήκαν με αγροτικό αυτοκίνητο σε ένα κοσμηματοπωλείο, από το οποίο πρόλαβαν να αρπάξουν κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Το επεισόδιο, που όμοιό του δεν έχουν δει οι κάτοικοι του Αγίου Πέτρου Κιλκίς, συνέβη στις 3 τα ξημερώματα στην πλατεία του χωριού. Οκτώ άγνωστοι φορώντας κουκούλες σύμφωνα με την αστυνομία προσπαθούσαν επί ώρα να παραβιάσουν την είσοδο κοσμηματοπωλείου ιδιοκτησίας 42χρονου. Χρησιμοποιώντας το φορτηγάκι επιχειρούσαν να σπάσουν τα προστατευτικά της πόρτας και της βιτρίνας.
Ενδεικτική της αποφασιστικότητάς τους ήταν η αντίδρασή τους, όταν έβλεπαν θαμώνες γειτονικής καφετέριας να τους ζητούν να αποχωρήσουν. Προέτασσαν κυνηγετικά όπλα που κρατούσαν απειλώντας να πυροβολήσουν. «Απείλησαν μέχρι και ορισμένους κατοίκους που διασκέδαζαν σε γάμο που είχε στο χωριό και περνούσαν τυχαία από εκεί», περιέγραψε στη «Θ» κάτοικος του Αγίου Πέτρου. Το σκηνικό ήταν πρωτοφανές, με την απόπειρα των ληστών να αποδοκιμάζεται από κατοίκους, οι οποίοι έβγαιναν μέχρι και από τα μπαλκόνια και στη συνέχεια κρύβονταν, όταν έβλεπαν τους δράστες να τους σημαδεύουν με τα όπλα τους.
Η ομάδα των ληστών τελικά άρπαξε μόνον όσα κοσμήματα είχε αφήσει ο ιδιοκτήτης, τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας -υπολογίστηκαν σε περίπου 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, που διερευνά τη ληστεία, οι δράστες στόχευαν στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, το οποίο όμως ήταν άδειο. Πάντως οι ληστές έφυγαν, πριν να φτάσει η αστυνομία στο χωριό, χρησιμοποιώντας το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο έσπασαν την είσοδο αλλά και ακόμη ένα αυτοκίνητο.
Το αγροτικό βρέθηκε εγκαταλειμμένο λίγα μέτρα έξω από τον οικισμό του Αγίου Πέτρου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είχε προσαχθεί, για να δώσει εξηγήσεις. Οι έρευνες όμως συνεχίστηκαν, για να εντοπιστεί το δεύτερο αυτοκίνητο, στοιχεία του οποίου συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από τις μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού.

Χτύπησαν και κλείδωσαν ηλικιωμένο
Εξάλλου χθες τα ξημερώματα 81χρονος μαρτύρησε στα χέρια δύο ληστών, οι οποίοι τον χτύπησαν, για να αρπάξουν το ποσό των 550 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι του.
Η ληστεία έγινε στο Χρυσό Σερρών και σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες φορούσαν κουκούλες, όταν εισήλθαν στο σπίτι του ηλικιωμένου. Όπως επιβεβαίωσε και ο 81χρονος, τον χτύπησαν και στη συνέχεια τον κλείδωσαν στην τουαλέτα του σπιτιού του.
Μέχρι να ειδοποιήσει τους γείτονες, οι δράστες είχαν κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι αρπάζοντας τα χρήματα, καθώς και όσα κοσμήματα βρήκαν.