Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη αύριο η ολυμπιακή φλόγα

Την ολυμπιακή φλόγα της λαμπαδηδρομίας των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας, υποδέχεται αύριο ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η φλόγα θα μπει στα όρια του δήμου στις 10.06 π.μ. από την οδό Ακριτών και τη Λαγκαδά και θα συνεχίσει την πορεία της στις οδούς Εγνατία, Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος.
Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., ενώ θα προηγηθεί ειδική εκδήλωση στην πρώτη προβλήτα του ΟΛΘ με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου. Το βωμό θα ανάψει η λαμπαδηδρόμος Αναστασία Γκόγκου, αθλήτρια της χιονοδρομίας ελεύθερης κατάβασης. Ακολούθως η φλόγα θα περάσει από τη Νίκης, τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, την 3ης Σεπτεμβρίου, την Αγίου Δημητρίου και την Κατσιμίδη, απ’ όπου και θα αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή για την πόλη των Γιαννιτσών.
Στο κομμάτι της διαδρομής από το Λευκό Πύργο μέχρι το δημαρχείο στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα συμμετάσχει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός περνά μέσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μας κάνει συμμέτοχους σε μία μεγάλη προσπάθεια, που διαχρονικά στέλνει μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης, συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών”, ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέρβας.
"Μ"