Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL


Παιδιά παίζουν στην Καμπούλ, σκαρφαλωμένα σε διάτρητο από σφαίρες ερείπιο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR


Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Αστυνομία και εικονίζει τους φερόμενους ως γονείς της μικρής Μαρίας, τον Χρήστο Σαλή και την Ελευθερία Δημοπόυλου. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA, δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και της 40χρονης. Το ζευγάρι των Ρομά κρίθηκε προφυλακιστέο και κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου και υφαρπαγή εγγράφων.


REUTERS / FABRIZIO BENSCH


Περαστικοί στο Βερολίνο, μπροστά από το καινούργιο έργο του δημοφιλούς, σύγχρονου, Γερμανού καλλιτέχνη Jim Avignon.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ (αριστερά) υποδέχεται τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (δεξιά). Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μάλτα και την Ιταλία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Στόχος των επαφών του Πρωθυπουργού είναι η συνεργασία με τις δύο χώρες κυρίως στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, καθώς και ο καλύτερος συντονισμός Ελλάδας - Ιταλίας εν όψει της προεδρίας των δύο χωρών στην Ε.Ε.


REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Μία γυναίκα, φορώντας μάσκα προκειμένου να προστατευθεί από την έντονη αιθαλομίχλη, τσεκάρει το κινητό της τηλέφωνο μπροστά από το ναό της Αγίας Σοφίας στην πόλη Χαρμπίν, της επαρχίας Χεϊλονγκτσιάνγκ της Κίνας. Η πυκνή αιθαλομίχλη, που σκεπάζει την πόλη για δεύτερη ημέρα, έχει αναγκάσει τις τοπικές αρχές να κλείσουν σχολεία και εθνικές οδούς. Ο δείκτης ποιότητας του αέρα υπερβαίνει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.


EPA / DAN HIMBRECHTS


Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της νέας Νότιας Ουαλίας και της CFA επιχειρούν να περιορίσουν τη φωτιά που μαίνεται κοντά στην πόλη Μπελ στα Γαλάζια Όρη. Περισσότερα από 200 σπίτια έχουν καταστραφεί εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών οι οποίες μαίνονται στη νοτιοανατολική Αυστραλία, καθώς περίπου 1.500 πυροσβέστες μάχονται προκειμένου να τις θέσουν υπό έλεγχο.


EPA / ALAA BADARNEH


Ένας παλαιστίνιος αγρότης στέκεται δίπλα στο γιο του προτού ξεκινήσει την εργασία του σε ελαιώνα του χωριού Σάλεμ της Δυτικής Όχθης. Μερικοί από τους παλαιότερους ελαιώνες στον κόσμο βρίσκονται στη Δυτική Όχθη, με ορισμένους να βρίσκονται στην περιοχή από 1.500 έως 2.000 χρόνια.


REUTERS / JIANAN YU


Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο όπου τρένο που μετέφερε αδιπονιτρίλιο εκτροχιάστηκε τη Δευτέρα, κατά την άφιξή του στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Χεφέι στην επαρχία Ανχούι. Το αδιπονιτρίλιο είναι ένα εύφλεκτο χημικό υλικό το οποίο απελευθερώνει τοξικό αέριο όταν θερμαίνεται. Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.


EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους για κάθε πιθανή παράβαση σε καταυλισμό Ρομά στο Μενίδι. Στους ελέγχους στο Ζεφύρι και το Μενίδι πήραν μέρος περίπου 250 αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ, της τροχαίας, αλλά και άνδρες του τμήματος αναζητήσεων που για πρώτη φορά έκαναν ελέγχους και σε οικογενειακές μερίδες, μετά το σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση της μικρής Μαρίας.


REUTERS / STRINGER/PAKISTAN


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση επιβατηγού τρένου στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στη σιδηροδρομική γραμμή Ραβαλπίντι - Κουέτα. Η έκρηξη προκάλεσε τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Εξι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ


Οι παίκτες του Πανθρακικού πανηγυρίζουν το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ- Πανθρακικός για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Γήπεδο «Α. Νικολαϊδης» την Κυριακή. Ο Πανθρακικός υποχρέωσε τους «πράσινους» στη πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους, επικρατώντας με 2-1 (18΄ Ζεκίνια, 75΄ Ρομέου - 67΄ Φιγκερόα).


FOSPHOTOS / MENELAOS MYRILLAS

Τη βεβαιότητα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προβλέποντας παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.


"Ναυτεμπορική"