Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ψυχαγωγία στις όχθες της λίμνης Βόλβη

Μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα ανεπανάληπτο πρωινό παίρνοντας μαζικά μέρος σε οργανωμένες δραστηριότητες που ετοίμασε ο δήμος Βόλβης 

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στην εκδήλωση «Άθληση και Ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβη», που υλοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, απο τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης με την υποστήριξη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποίηθηκε στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας και είχε ως κύριο μέλημα της να παρούσιασει τις ήπιες δραστηριότητες οικοτουρισμού, που μπορούν να γίνουν στο νερό ή στις όχθες της λίμνης Βόλβη. 

Ειδικότερα, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, παρέδωσαν δωρεάν μαθήματα κανόε-καγιακ, windsurfing, ποδηλασίας και τοξοβολίας, αλλά και ορνιθοπαρατήρησης των σπάνιων υδρόβιων πουλιών που ζουν στο οικοσύστημα της Βόλβης. Μέσα στη λίμνη, οργανώθηκε περιήγηση με κανόε καγιάκ αλλά και η γνωριμία με το windsurfing, ενώ στις όχθες έγιναν ποδηλατικές διαδρομές, αλλά και μαθήματα ορνιθοπαρατήρησης. 

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημνήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι «οργανωμένες δραστηριότητες όπως αυτή δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και μια αναπτυξιακή διάσταση εξίσου σημαντική: να καταδείξουν σε Έλληνες και ξένους ότι η λίμνη Βόλβη και ειδικά οι οχθες της μπροστά απο τις εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών της Νεας Απολλωνιας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικοτουρισμό, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη μιας πλειάδας δραστηριότητων, για όλη την οικογένεια, με ιδιαίτερο σεβασμό για το περιβάλλον. Η προστασία της φυσικής κληρονομιάς και η μείωση της ανεργίας,μπορούν να συνδυαστούν με φόντο τα νερά της λίμνης Βόλβης».