Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 19 διαρρήξεις στην Πιερία

Σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα, ακόμη και… τροχοβίλες βρίσκονταν στο στόχαστρο μιας τετραμελούς σπείρας Ελλήνων διαρρηκτών που χτυπούσαν σε περιοχές του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς στη νότια Πιερία. Μέσα στις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχαν διαπράξει συνολικά 19 διαρρήξεις με λεία οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, είδη ρουχισμού και τρόφιμα!
Η συμμορία εξαρθρώθηκε όταν οι άνδρες της Ασφαλείας Κατερίνης έστησαν μπλόκο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 38χρονος και ένας 19χρονος και βρήκαν μέσα πλήθος ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια, εργαλεία, οικιακά είδη και άλλα αντικείμενα, τα οποία προέρχονταν από κλοπές. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν ένας 17χρονος και ένας 31χρονος και στα σπίτια όλων κατασχέθηκαν δεκάδες άλλα κλοπιμαία.
Οι δράστες είχαν ξεκινήσει τις διαρρήξεις στις 21 Σεπτεμβρίου και από τότε είχαν χτυπήσει 16 σπίτια, μια καφετέρια, ένα οικόπεδο και μια τροχοβίλα στο Λιτόχωρο, τη Λεπτοκαρυά και την Πλάκα Λιτοχώρου, από τα οποία έκλεψαν είδη αξίας άνω των 25.000 ευρώ και μία επαναληπτική καραμπίνα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των τεσσάρων συλληφθέντων που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, ενώ μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αναζητούνται.

*** Μια σκάλα αλουμινίου αξίας 150 ευρώ «ξήλωσε» από την καρότσα ενός οχήματος στο Ηράκλειο ένας 21χρονος Έλληνας «κυνηγός» μετάλλων, αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


protothema.gr