Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πεζοδρομείται την Κυριακή το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε έναν απέραντο πεζόδρομο πρόκειται να μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της πόλης την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

 Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί στο κομμάτι του κέντρου από την Εθνικής Αμύνης και έως τη Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη λεωφόρο Νίκης. Το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο θα φιλοξενήσει πληθώρα πολιτιστικών δράσεων, ενώ θα γεμίσει με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα γίνονται δωρεάν, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν δωρεάν τα πάρκιγκ του δημαρχείου, της ΔΕΘ, του λιμανιού και της ΧΑΝΘ, όπως δωρεάν θα διατίθενται και ποδήλατα για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Από τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι δύο ποδηλατοδρομίες από τους Γυμνούς και τους Πολύχρωμους Ποδηλάτες, που θα πραγματοποιηθούν στην Τσιμισκή στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα αντίστοιχα.
Οι εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο οργανώνονται από το δήμο Θεσσαλονίκης, την ένωση για τα δικαιώματα των πεζών και το περιοδικό «Parallaxi» με την υποστήριξη και άλλων φορέων της πόλης, όπως το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ, η ΔΕΘ, η ΧΑΝΘ, ο Οργανισμός Λιμένος, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Κρατικό Ωδείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

"Μ"