Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια και χημικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έχει φτάσει η πορεία η οποία ξεκίνησε από το σημείο που έπεσε νεκρός ,σήμερα τα ξημερώματα, ο 34χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονταν εκεί για την προστασία του τμήματος

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση χημικών για να απωθήσουν τους δράστες, ενώ διάφοροι νεαροί με κουκούλες και κράνη, έφτιαξαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Επίθεση από διαδηλωτές, που μετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, δέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της συγκέντρωσης.

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με συνεργάτες του, χτυπήθηκε και μάτωσε η μύτη του, ενώ στο χώρο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι γιατροί που τον εξέτασαν του συνέστησαν να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Την επίθεση κατά του κ.Καμμένου καταδίκασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αμφιάλη βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προέβη σε καταδικαστική δήλωση για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

«Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», τόνισε.

Στην Κρήτη, όπως αναφέρει το flashnews, λόγω των σημερινών απεργιακών συλλαλητηρίων, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν υπο κλοιό τα γραφεία της Χ.Α. στα Χανιά.

Μετά το τέλος της πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Τζανακάκη.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία που ξεκίνησε από το Αγαλμα Βενιζέλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, έφτασε νωρίς το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Σαλαμίνος, όπου συνάντησε κλούβες των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν κλείσει το δρόμο.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε και σε αυτή την περίπτωση να εμποδίσει την προσέγγιση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται σην οδό Καζαντζάκη.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα για τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα προστασίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στην Πάτρα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την ώρα που οι κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές, περνώντας απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, φώναξαν συνθήματα όπως «δολοφόνοι» και «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ακροδεξιά».


Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.


Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.

Στην Πάτρα τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.Ειδικότερα, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Τότε, νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ethnos.gr