Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Την Παρασκευή θα απαντήσει η τρόικα στο αίτημα που της υπεβλήθη εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για τουλάχιστον δίμηνη, και κατά προτίμηση τρίμηνη, παράταση στην υλοποίηση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας.
Το σχετικό αίτημα υπέβαλε επισήμως σήμερα στους εκπροσώπους των πιστωτών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση μίας ώρας και είκοσι λεπτών με τους κ.κ Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ σε πολύ καλό κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν ικανοποίηση για τους ρυθμούς προώθησης των αλλαγών στο Δημόσιο, και έκαναν λόγο για αποκατάσταση της αξιοπιστίας, αναγνωρίζοντας ότι η σχετική υλοποίηση είχε ουσιαστικά ξεκινήσει από το σημείο μηδέν, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι η συζήτηση για τις αλλαγές στο Δημόσιο να πάψει να επικεντρώνεται στους αριθμούς και να αποκτήσει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και δράσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό ζήτησε από την πλευρά των πιστωτών η ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας, που βάσει σχεδιασμού θα πρέπει να έχει τελειώσει στα τέλη Δεκεμβρίου, να λάβει παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου έτσι ώστε να υλοποιηθεί με στοχευμένες κινήσεις και όχι υπό την πίεση που άσκησε στην υλοποίηση του α΄κύματος διαθεσιμότητας η προηγηθείσα αδράνεια.







Ethnos.gr