Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών στο Πακιστάν

Στους 15 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το Σάββατο (28/09) στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν.
Ο νέος σεισμός των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Νόκιο, στην οποία ζουν περίπου 15.000 άνθρωποι. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη είχαν χάσει τη ζωή τους στην ίδια περιοχή τουλάχιστον 515 άτομα από σεισμό 7,7 βαθμών.
Το έργο του κλιμακίου του στρατού, που είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, δυσχεραίνουν οι Βελούχοι αυτονομιστές αντάρτες, προπύργιο των οποίων αποτελεί το Μπαλουτσιστάν. Οι αντάρτες έχουν πυροβολήσει δύο φορές ελικόπτερα που μεταφέρουν ενισχύσεις ή προμήθειες ενώ έχουν επιτεθεί και σε κονβόι αυτοκινήτων, που πήγαινε βοήθεια και συνοδευόταν από κυβερνητικές δυνάμεις.
Οι αντάρτες κατηγορούν τις στρατιωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πακιστανική κυβέρνηση ότι κλέβει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής, την ώρα που οι ντόπιοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

news247.gr