Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΤΗ Στόχευε να πάρει 10 εκατ. ευρώ!

Μεγαλεπήβολους στόχους για “αρπαχτή” 10 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται ότι έβαλε 68χρονος πολιτικός μηχανικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη

Ο 68χρονος έκανε κρούση στον υποδιοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι αν το ίδρυμα επένδυε τα χρήματα, μέσα σε 15 ημέρες θα απέφερε κέρδη 35 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, ο 68χρονος διατηρούσε κατασκευαστική εταιρεία στην Ιταλία, η οποία όμως ήταν ανενεργή. Με τον τίτλο της όμως, σύμφωνα με τη δικογραφία της ασφάλειας, υποσχόταν υψηλές αποδόσεις από επενδυτικό οίκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο που κατηγορείται ότι έθετε απαράβατο όρο την κατάθεση ποσού άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο 68χρονος είχε συντάξει δεκάδες επιστολές προκειμένου να πείσει υποψήφια θύματα να επενδύσουν το συγκεκριμένο ποσό. Μεταξύ των παραληπτών, οι οποίοι όμως δεν ανταποκρίθηκαν, ήταν μεγάλα μοναστήρια του Αγίου Όρους, γνωστοί επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, νοσοκομεία, αλλά και μητροπόλεις. Στις επιστολές, αντίγραφα των οποίων κατασχέθηκαν από το σπίτι του στην έρευνα που έγινε, αναλυόταν η επενδυτική μέθοδος υψηλών αποδόσεων.
Τη μέθοδο αυτή ανέλυσε και στον υποδιοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, υποστηρίζοντας πως αν το νοσοκομείο κατέθετε το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα εισέπραττε 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Το στέλεχος όμως του νοσοκομείου αντιλήφθηκε την απόπειρα απάτης και αφού ειδοποίησε την αστυνομία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, βάσει της οποίας σχηματίστηκε η δικογραφία, αλλά και έγινε η έρευνα στο σπίτι του. Η ασφάλεια εκτιμά πως ο 68χρονος πολιτικός μηχανικός ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν έστειλε τις πρώτες επιστολές. Πάντως ερευνάται αν παραλήπτες των επιστολών έπεσαν θύματά του έστω και με μικρότερα ποσά απ’ αυτά που απαιτούσε από το νοσοκομειακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.