Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κλειδώθηκε σε εκκλησία, σώθηκε μέσω Twitter

φωτογραφία: The Independent

ΜΙΑ 43ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μέσα σε εκκλησία βρέθηκε κλειδωμένη μία 43χρονη γυναίκα στο Πλίμουθ της Βρετανίας, όταν οι εθελοντές έκλεισαν τις πόρτες χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόταν εντός του ναού. Η γυναίκα ωστόσο, αντί να καλέσει την αστυνομία προτίμησε να καλέσει σε βοήθεια μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

φωτογραφία: The Independent
Η Σάρα Γκριπ έγραψε «Είμαι κλειδωμένη μέσα στην εκκλησία του Αγ. Ανδρέα! Προσευχόμουν μόνη στο παρεκκλήσι και όταν βγήκα έξω είχαν φύγει όλοι και οι πόρτες ήταν κλειδωμένες. Βοήθεια!»
Σε δεύτερο «τιτίβισμά » της η Γκριπ έγραψε ότι «προσπαθών να σκεφτώ τον καλύτερο τρόπο να βγω έξω από εδώ με τον πιο ήσυχο τρόπο. Είναι ήρεμα εδώ, οπότε δεν υπάρχει βιασύνη».
Η 43χρονη γυναίκα πέρασε τις λίγες ώρες προσπαθώντας να βρει από το τηλέφωνό της τον αριθμό του επιστάτη της εκκλησίας, ενώ πριν χρησιμοποιήσει το Twitter είχε κάνει κάποιες κλήσεις στη γραμματεία του ναού, χωρίς να σηκώσει κανείς το τηλέφωνο.
Ωστόσο, τα tweets της τράβηξαν την προσοχή της τοπικής αστυνομίας, που κατάφερε τελικά να την απελευθερώσει ανοίγοντας την πόρτα με εφεδρικό κλειδί.

"Εθνος"