Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κεδίκογλου: Προτεραιότητα η προστασία των αδύναμων

Κεδίκογλου: Προτεραιότητα η προστασία των αδύναμων

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
«Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία των αδύναμων», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας, στο Mega, το θέμα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά όλα τα υπουργεία ήταν εντός χρονοδιαγράμματος».


Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό Mega ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως η κυβέρνηση κατανοεί πλήρως «την ευαισθησία των βουλευτών», οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης.
«Αυτές τις ανησυχίες τις συμμεριζόμαστε... Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα και θα πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση με πρώτο γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων ομάδων», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πρόθεση της ΟΛΜΕ γιακινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πλειονότητα των καθηγητών «δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας».
«Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος, να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία, δεν είναι δικά σου τα σχολεία. Δεν είναι τσιφλίκι σου. Νομίζω ότι η κοινωνία έχει δικαιώματα, τα οποία δεν δικαιούται κανένας να τα καταπατά. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της, είμαι όμως βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο. Όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».
Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ παραμείνει αδιάλλακτη και δεν βρει σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε την έκκλησή του να μην κλείσουν τα σχολεία.
«Η κοινωνία έχει τρόπους να προστατεύεται. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, αυτό που θέλω να πω, θέλω να επαναλάβω την έκκληση να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μην γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής», τόνισε.
Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της ΟΛΜΕ σημείωσε ότι βλέπει «συμπτώσεις» στις θέσεις της συνδικαλιστικής της ηγεσίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είπε ότι θα συνεννοηθούν και με τα νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για μια χώρα χωρίς σχολεία, χωρίς νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός που είναι πλέον τελείως ορατός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει μια αναταραχή, σε μια καθοριστική καμπή για την χώρα μας, για την οικονομία μας, για την κοινωνία μας», είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η χειρότερη επιλογή για την χώρα μας και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες έχουν στηρίξει με προσωπικό κόστος μια εθνική προσπάθεια να βγούμε από την κρίση και πρέπει να φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα».

"Εθνος"