Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δεύτερη χειροβομβίδα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Αλλη μία χειροβομβίδα, η δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός 24ωρου βρέθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη στην οδό Λαμπράκη, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που είχε βρεθεί η πρώτη χθες το απόγευμα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από πολύωρη επιχείρηση κατάφερε να απομακρύνει από το σημείο την χειροβομβίδα χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη. Παράλληλα, η μοτοσικλέτα μεταφέρεται για έρευνες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.
Όπως έγινε γνωστό, η χειροβομβίδα ήταν δεμένη πάνω σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στο ύψος της οδού Επιδαύρου στην Τούμπα.
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Γρ. Λαμπράκη και οι γύρω απ' αυτήν δρόμοι, οι οποίοι παρέμεναν από το μεσημέρι αποκλεισμένοι, για λόγους ασφαλείας.
Σε απόσταση αναπνοής, και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κατσιμίδη, είχε βρεθεί χθες στις 5.30 το απόγευμα άλλη μία χειροβομβίδα. Ένας περαστικός την εντόπισε στο πεζοδρόμιο μπροστά σε κατάστημα.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν και σ' αυτήν την περίπτωση μεγάλη, με τους αστυνομικούς των ΤΕΕΜ να σπεύδουν στην περιοχή προκειμένου να την περισυλλέξουν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, επρόκειτο για στρατιωτική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, που σε αντίθεση
Τα δύο ευρήματα, που εκτιμάται ότι συνδέονται μεταξύ τους, έθεσαν σε «συναγερμό» τις αρχές ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι οι χειροβομβίδες αμυντικού τύπου είναι ιδιαίτερα ισχυρές, σε αντίθεση με τις επιθετικές που δεν προκαλούν μεγάλες ζημιές.

Ethnos.gr