Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δόγμα Ομπάμα

ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στηρίζει την ελληνική προσπάθεια για ανάκαμψη

Με απόλυτη σαφήνεια ο Μπαράκ Ομπάμα διακήρυξε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση. Το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισφράγισε η έκφραση της πεποίθησης ότι η Ελλάδα θα πετύχει.



Αδειάζει τη γερμανική «συνταγή» της λιτότητας
Μήνυμα αποδοκιμασίας για τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική που επιτάσσει το Βερολίνο έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος. Τόνισε κατηγορηματικά ότι η λιτότητα δεν αποτελεί μονόδρομο, αλλά απαιτούνται μέτρα που οδηγούν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Την ευκαιρία για βαρυσήμαντη παρέμβαση, που αφορά την παγκόσμια οικονομία και τη σχέση των ΗΠΑ με την ΕΕ, προσέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα η συνάντηση που είχε χθες στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Μια παρέμβαση που έστειλε διπλό μήνυμα: μήνυμα ισχυρότατης στήριξης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση και συγχρόνως μήνυμα αποδοκιμασίας της μονοδιάστατης πολιτικής λιτότητας την οποία επιβάλλει στην Ευρωζώνη το Βερολίνο.

"Εθνος"