Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εφοριακών στο υπ. Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εφοριακοί που αντιδρούν στην τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας 400 υπαλλήλων των εφοριών.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ μέχρι στιγμής, οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο είναι ανοιχτοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν σε πρώτη φάση οι 400 καθαρίστριες των εφοριών, ενώ οι εφοριακοί υποστηρίζουν ότι θα έρθει και νέο «κύμα» απολύσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρουν:
Τη συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων που οργανώνει η Ομοσπονδία Εφοριακών την Παρασκευή 23.8.2013 στις 7 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10) για την επόμενη περίοδο, συμβολίζει η συγκέντρωση.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με το σύνολο των Ομοσπονδιών του Υπουργείου και με την ΑΔΕΔΥ.
Οι εφοριακοί δεν θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση, θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών και φυσικά το αυτονόητο, δηλαδή, τις λίγες θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει στο Υπουργείο, συγκριτικά με τις μεγάλες ανάγκες, για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τις μόνες λύσεις για την έξοδο της χώρας μας από τα δεσμά των ξένων και ντόπιων Τροϊκανών.

protothema.gr