Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΟΚ στη θέση της Μέταλιστ

Την επιστροφή στο Champions League του ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε η UEFA, που θα αντικαταστήσει τη Μέταλιστ στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε την Τετάρτη στη Γερμανία.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κληρώθηκε ο «Δικέφαλος» του βορρά στα πλέι οφ του Europa League, προκρίνεται στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας έχει ως εξής:
«Η Μέταλιστ Χάρκιβ, η οποία αποκλείστηκε από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14 την Τετάρτη, αντικαταστάθηκε από τον ΠΑΟΚ, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να προκρίνεται στη φάση των ομίλων του Europa League.
Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA να αποκλείσει τη Μέταλιστ Χάρκιβ από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14, η Επιτροπή Επείγουσας Ανάγκης της UEFA συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.
Η Επιτροπή Επείγουσας Ανάγκης, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, αποφάσισε να αντικαταστήσει τη Μέταλιστ με τον ΠΑΟΚ για το υπόλοιπο των διασυλλογικών διοργανώσεων της σεζόν 2013/14.
Ως συνέπεια, ο ελληνικός σύλλογος, ο οποίος αποκλείστηκε από τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τώρα τη Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 21 Αυγούστου στη Γερμανία.
Αυτή η απόφαση είναι τελεσίδικη. Η Μέταλιστ έχει τη δυνατότητα να καταθέσει έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.
Ο ΠΑΟΚ δεν θα αντικατασταθεί στα πλέι οφ του Europa League και η αντίπαλός του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, προκρίνεται έτσι απευθείας στη φάση των ομίλων».
Ethnos.gr