Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ανακοινώνονται αύριο το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«ΒΟΥΤΙΑ» ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ανακοινώνονται, στις 9 το πρωί της Πέμπτης, οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Οπως έχει γίνει γνωστό από τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων που έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.
Η πτώση των μορίων αφορά και τις υψηλόβαθμες σχολές, ακόμη και τις ιατρικές, οι βάσεις των οποίων τα τελευταία χρόνια είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Το μεγάλο βαθμολογικό Βατερλό των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές και η μείωση των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα φέρνουν και πτώση των βάσεων σε σχολές όπως οι μαθηματικές, Φυσικής, Παιδαγωγικές, Οικονομικές κ.ά. που μπορεί να φτάσει και τα 500 μόρια.
Παρόμοια εικόνα αναμένεται να έχουμε στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, με τις υψηλότερες βάσεις του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500 μόρια.
Η μείωση των αριστούχων θα επηρεάσει και το 3ο πεδίο (ιατρικών επιστημών) με τις σχολές αυτές να ακολουθούν -για πρώτη φορά εδώ και χρόνια- έστω και μία ελαφρά καθοδική πορεία τόσο στα κεντρικά ιδρύματα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) όσο και στα περιφερειακά.
Τα στοιχεία των βάσεων θα σταλούν το πρωί και θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας.

"Εθνος"