Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η κακοκαιρία «σκότωσε» 77χρονο ψαρά - βυθίστηκε το σκάφος

ΓΛΩΣΣΑ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Η αιφνίδια επιδείνωση του καιρού και οι ισχυροί βοριάδες λίγο μετά τα μεσάνυχτα προκάλεσαν εισροή υδάτων σε αλιευτικό. Κατέρρευσε ο 77χρονος πριν εγκαλειφθεί το σκάφος που βούλιαξε

Οι βοριάδες που ενισχύθηκαν ραγδαία τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής κόστισαν τη ζωή σε έναν 77χρονο αλιέα από την Γλώσσα της Σκοπέλου, ο οποίος είχε βγει για νυχτερινό ψάρεμα ζαργάνας λίγα μίλια νοτιοανατολικά του συγκεκριμένου οικισμού στις Σποράδες.
Στο σκάφος επέβαιναν δύο εγγόνια του, 17 και 23 ετών, αλλά και ένας ακόμη συγγενής, 61 ετών.
Από τον έντονο κυματισμό άρχισαν να μπαίνουν νερά στο σκάφος και ο 77χρονος προσπάθησε να το στρίψει για να επιστρέψει σε ασφαλέστερο σημείο, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει σαφές ότι το σκάφος έπρεπε να εγκαταλειφθεί.
Τότε, σύμφωνα με όσα είπαν οι άλλοι επιβαίνοντες, ο 77χρονος κατέρρευσε. Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο σκάφος και περισυνελέγησαν από άλλο αλιευτικό.
Αργότερα, από άνδρες του λιμενικού ανασύρθηκε και η σορός του 77χρονου, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και αναμένεται να συνεχίσει στη Λάρισα, προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια του θανάτου.
"Εθνος"