Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εγκαίνια με μια μπάλα 13.000 δολαρίων

Μία μπάλα μπάσκετ, αξίας σχεδόν 13.000 δολαρίων, δημιούργησε ο διάσημος οίκος Hermès για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος που ανοίγει στο Μπέβερλι Χιλς. «Πρωτίστως είναι ένα κλείσιμο του ματιού, με την ευκαιρία της λειτουργίας από την ερχόμενη εβδομάδα του νέου καταστήματός μας στο Μπέβερλι Χιλς (Λος Άντζελες)», δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο συνιδιοκτήτης της Hermès, Αξέλ Ντιμάς.

Με τιμή πώλησης 12.900 δολαρίων (9.700 ευρώ), η μπάλα είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από μπλε μοσχαρίσιο δέρμα και ραμμένη με τη μαεστρία του γαλλικού οίκου υψηλής μόδας Hermès. Φέρει ένα ανάγλυφο διακριτικό «Η» και την επιγραφή «Μπέβερλι Χιλς» και θα εκτίθεται στη προθήκη του καταστήματος.
Εχει όμως όλες τις προδιαγραφές να αποκτηθεί από κάποιον λάτρη τόσο της μόδας, όσο και του αθλήματος. «Ούτως, ή άλλως, κάποιος μου ζήτησε προ ημερών να του την κρατήσω», υπογράμμισε γελώντας ο Ντιμάς.
Η μπάλα δεν θα είναι μοναδικό σπέσιαλ κομμάτι, καθώς, όπως ανέφερε ο Ντιμάς, «πιστεύω πως θα θέλαμε να φτιάξουμε δύο, ή τρεις ακόμη. Ομως εμείς έχουμε, ξέρετε, ένα ατελιέ για ειδικές παραγγελίες και μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλες αν χρειασθεί».
Το κατάστημα της Hermès στο Ρόντιο Ντράιβ του Μπέβερλι Χιλς άνοιξε το 1997. Ο οίκος πρόσφατα αγόρασε ολόκληρο το κτήριο, όπου αυτό στεγαζόταν κι αποφάσισε να μεγαλώσει το κατάστημα, καθιστώντας το τη ναυαρχίδα της αλυσίδας του στις δυτικές ΗΠΑ. Το νέο κατάστημα θα λειτουργήσει πλέον στον ανανεωμένο χώρο των 950 τετραγωνικών μέτρων.
Το μεγαλύτερο κατάστημα, ωστόσο, της Hermès εξακολουθεί να παραμένει το ιστορικό κτήριο του Φομπούρ Σεν Ονορέ στο Παρίσι, έκτασης 1.800 τετραγωνικών μέτρων.
Ethnos.gr