Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ιδιώτες ελεγκτές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ιδιώτες ελεγκτές «επιστρατεύει» το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο της αναγκαιότητας των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Όπως προανήγγειλε ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξετάζεται η εφαρμογή στο ΕΣΥ του ελεγκτικού συστήματος που ακολουθούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όταν οι ασφαλισμένοι τους νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, οι οποίες ελέγχουν τις ιατρικές επεμβάσεις ή και τη θεραπεία των ασθενών προκειμένου να κοστολογήσουν την αποζημίωση τους.

"Το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιώτη τον έλεγχο της αναγκαιότητας των ιατρικών πράξεων, αλλά και την ορθή αγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία" είπε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα μέτρα εξορθολογισμού της δαπάνης στο ΕΣΥ, αλλά και στον ΕΟΠΥΥ.
Ο υπουργός Υγείας επενέλαβε τη δέσμευση του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο σύστημα δημόσιας υγείας ενώ, σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία χαμηλής πληρότητας, διευκρίνισε ότι δεν θα κλείσουν αλλά θα αλλάξουν χρήση, με τα περισσότερα εξ αυτών να μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα στους ασφαλισμένους.