Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για το σκάφος Καμμένου

Εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την υπόθεση του σκάφους του Πάνου Καμμένου για τυχόν φορολογικές παρανομίες, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Το θέμα, που προκαλεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έφερε στη δημοσιότητα δημοσίευμα των Νέων, καταγράφοντας μια πολυετή προσπάθεια να αποκρυβεί το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους «Iliatoras of London».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο δημοσίευμα, το σκάφος το οποίο εμφανιζόταν στην ιδιοκτησία υπεράκτιας εταιρείας στα βρετανικά νησιά Μαν είχε πραγματικό ιδιοκτήτη τον Πάνο Καμμένο. Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών, η οποία εκλήθη το 2007 να αποτιμήσει την αξία του ως owner, δηλαδή ιδιοκτήτη, καταγράφεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
Ο ίδιος στα τέλη Απριλίου είχε ισχυριστεί εντός του Κοινοβουλίου ότι το σκάφος ανήκε από το 1993 στον πατέρα του και πως ήταν δηλωμένο και φορολογημένο από τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, από τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύεται πως το σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.
Ethnos.gr