Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Στη φυλακή τα στελέχη του ΣΔΟΕ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορούνται ότι ζήτησαν «φακελάκι» από έμπορο ρούχων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μη βεβαιώσουν πρόστιμο.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η τέταρτη κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση, μία 50χρονη λογίστρια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Οι τρεις υπάλληλοι, ένας 60χρονος προϊστάμενος ελεγκτικού τμήματος, ο αναπληρωτής του, ένας 55χρονος ελεγκτής, κι ένας 37χρονος ελεγκτής παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον της πέμπτης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έπειτα από προθεσμία που είχαν λάβει. Στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ωστόσο, ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, τους έκρινε προσωρινά κρατούμενους. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για τα κακουργηματικά αδικήματα της απόπειρας εκβίασης από κοινού και της παθητικής δωροδοκίας από κοινού καθώς και για τα πλημμελήματα της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις και της υπεξαγωγής εγγράφων.
Τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ φέρονται να ζήτησαν 25.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καταστημάτων ρούχων προκειμένου να μη βεβαιώσουν πρόστιμο το οποίο, όπως ισχυρίζονταν, μπορούσε να φθάσει στις 100.000 ευρώ. Η λογίστρια φέρεται να μεσολάβησε για την παράνομη συναλλαγή.