Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΟΑΣΘ Στις παραλίες με αστικό

Λεωφορειακές γραμμές εξπρές προς τις παραλίες Επανομής και Μηχανιώνας δρομολογεί για ακόμη ένα καλοκαίρι ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να διευκολύνει τις ημερήσιες εκδρομές των Θεσσαλονικέων. Παράλληλα από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό πρόγραμμα του Οργανισμού με μειωμένο αριθμό λεωφορείων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι γραμμές εξπρές είναι η «70, Ν.Σ. Σταθμός - Επανομή» και «71, Ν.Σ. Σταθμός - Μηχανιώνα», που θα λειτουργούν από την 1 Ιουλίου με αφετηρία στην οδό Μοναστηρίου 61, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται από 55 μέχρι 80 λεπτά. Τα λεωφορεία της γραμμής 70 μόνον κατά τη μετάβαση θα επιβιβάζουν επιβάτες από όλες τις στάσεις της διαδρομής, ενώ η αποβίβαση θα γίνεται από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα, στις παραλίες Επανομής και Πάλιουρα, σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις. Κατά την επιστροφή τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια του δρομολογίου μόνο θα αποβιβάζουν. Τα λεωφορεία της γραμμής 71 επίσης κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Μηχανιώνας θα επιβιβάζουν επιβάτες από όλες τις στάσεις της διαδρομής, ενώ αποβίβαση θα γίνεται από την παραλία της Περαίας μέχρι το τέρμα. Κατά την επιστροφή τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι την παραλία Περαίας και στη συνέχεια μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό θα γίνεται μόνο αποβίβαση.
Οι δύο γραμμές θα λειτουργούν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επίσης τα δρομολόγια του τοπικού λεωφορείου «77, Μηχανιώνα - Επανομή» αυξάνονται από δώδεκα σε είκοσι τέσσερα.

Θερινό πρόγραμμα
Από την 1 Ιουλίου εφαρμόζεται το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 479 λεωφορεία έναντι 543 κατά τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή θα είναι μειωμένα κατά 12%. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ όλα τα κυκλοφορούντα λεωφορεία θα διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, ενώ ακόμη και σε περίπτωση βλάβης του κλιματιστικού θα γίνεται αντικατάσταση του λεωφορείου.

Αύξηση δρομολογίων σε αεροδρόμιο  και ΚΤΕΛ Χαλκιδικής
Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη επιβατική κίνηση από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο ΟΑΣΘ αυξάνει τον αριθμό των προγραμματισμένων λεωφορείων από τέσσερα σε επτά και τον αριθμό των δρομολογίων από 32 σε 56 ημερησίως. Η γραμμή θα συνεχίσει να λειτουργεί και τις νυχτερινές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί και η τοπική λεωφορειακή γραμμή «79, ΙΚΕΑ - αεροδρόμιο», εξασφαλίζοντας μέσω μετεπιβίβασης τη μετακίνηση των επιβατών από οποιαδήποτε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Επίσης πυκνώνουν τα δρομολόγια της γραμμής εξπρές «45, ΚΤΕΛ Μακεδονία - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής», μέσω της οποίας θα εξυπηρετούνται και επιβάτες κατά μήκος της Εγνατίας και της Κωνσταντίνου Καραμανλή στις επτά ορισμένες στάσεις. Δρομολόγια θα πραγματοποιούντα ανά 20 λεπτά.
Το θερινό πρόγραμμα θα ισχύσει μέχρι τις 31 Αυγούστου και οι επιβάτες μπορούν να παίρνουν πληροφορίες από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΘ στους αριθμούς 185 και 2310 981100, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση oasth.gr.