Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αναζωογόνηση και ευεξία στις καλύτερες ιαματικές πηγές

Αναζωογόνηση και ευεξία στις καλύτερες ιαματικές πηγές
Γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και την απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης που προσφέρουν, τα ιαματικά λουτρά αποτελούν έναν ιδανικό εναλλακτικό προορισμό για όλες τις ηλικίες.
Η απόλαυση του να χαθείτε σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό μετά από μια κουραστική μέρα, είναι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής. Δεν υπάρχει όμως τίποτα καλύτερο από μια χαλαρωτική βουτιά σε μια θερμαινόμενη πισίνα. Από το ειδυλλιακό Blue Lagoon της Ισλανδίας, στο πιο chic spa της Ελβετίας, σας προτείνουμε τα 10 καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ένα μαγευτικό μπάνιο σε ιαματικές πηγές.

Blue Lagoon, Ισλανδία

 
Μέσα σε απόκρυμνα λιβάδια λάβας, περίπου 30 λεπτά από το Ρέικιαβικ, αυτή η ζωντανή τυρκουάζ πισίνα θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο απόκοσμα φυσικά τοπία της Ισλανδίας. Στην πραγματικότητα είναι ένα τεχνητό τοπίο, που τροφοδοτείται από νερό πλούσιο σε ορυκτά, που ανακυκλώνεται από το κοντινό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Svartsengi. Μπανιέρες με λευκή, πλούσια σε πυρίτιο, γεωθερμική λάσπη είναι διαθέσιμες για τους επισκέπτες, για να φτιάξουν τις δικές τους μάσκες προσώπου.

Therme Vals, Ελβετία

 
Αυτό το μινιμαλιστικό συγκρότημα spa είναι τόσο δημοφιλές, που οι επισκέπτες του δεν υπολογίζουν το 200 χιλιομέτρων ταξίδι από τη Ζυρίχη, για να κάνουν το μπάνιο τους σε πισίνες υδροθεραπείας. Σε όσους επιλέξουν για τη διαμονή τους το παρακείμενο στις πηγές ξενοδοχείο, που διαμορφώθηκε ειδικά από τον βραβευμένο Ελβετό αρχιτέκτονα Peter Zumthor, προσφέρεται νυχτερινή κολύμβηση.

Thermae Bath Spa, Bath, Μεγάλη Βρετανία

 
Από όταν ανακαλύφθηκαν το 863 π.Χ. από τον θρυλικό Βρετανό πρίγκιπα Bladud, τα ιαματικά λουτρά της μοναδικής ιαματικής πηγής της Βρετανίας, έχουν γίνει ο πόλος έλξης και το σημείο χαλάρωσης για τους τουρίστες. Το Thermae Bath Spa διαθέτει φυτικά ατμόλουτρα και τέσσερα ιαματικά λουτρά, όπως μια υπαίθρια πισίνα στον τελευταίο όροφο με ρομαντική θέα στο Αβαείο του Bath.

Széchenyi Baths, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 
Γνωστή ως η πόλη των Spas, πολλά από τα 16ου και 17ου αιώνα, τουρκικά λουτρά της Βουδαπέστης χρησιμοποιούνται σήμερα. Με ένα επιβλητικό σκηνικό από 18 διαφορετικές πισίνες, δέκα σάουνες και θαλάμους χαμάμ τα νεο-μπαρόκ λουτρά Széchenyi, στο πάρκο της Βουδαπέστης είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Karlovy Vary (Carlsbad), Τσεχία

 
Ανακαλύφθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Καράλο IV, ο οποίος ίδρυσε αυτή τη λουτρόπολη στη δυτική Βοημία τον 14ου αιώνα. Τα μεταλλικά νερά του Karlovy Vary πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Πολλά ξενοδοχεία, όπως το περίφημο Carlsbad Plaza προσφέρουν παραδοσιακά ιαματικά λουτρά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να πιείτε τα ιαματικά νερά από τις πηγές, που βρίσκονται σε διάφορα ιστορικά συγκροτήματα της πόλης.

Terme di Saturnia, Τοσκάνη, Ιταλία

 
Προσφέροντας μια πραγματικά ειδυλλιακή πρόταση διαφυγής το Terme di Saturnia (www.termedisaturnia.it ) είναι ένα από τα καλύτερα ιαματικά θέρετρα της Ιταλίας. Ανανεώνοντας τα νερά της κάθε τέσσερις ώρες από μια ηφαιστειακή πηγή, η κύρια πισίνα του Terme αγγίζει την θερμοκρασία των 37,5° C. Το θέρετρο είναι ανοιχτό και για εξωτερικούς επισκέπτες, προσφέροντας ειδικές θεραπείες με ζεστή λάσπη, μαζί με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα spa.

Kaiser-Friedrich-Therme, Weisbarden, Γερμανία

 
Γιορτάζοντας την 100η επέτειο του το 2013, το art nouveau Kaiser-Friedrich-Therme συγκρότημα χτίστηκε στη θέση μια παλιάς ρωμαϊκής σάουνας. Θερμικές πισίνες αποκατάστασης, ρωσικά ατμόλουτρα και μια κλασσική φινλανδική σάουνα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού.

Aqua Dome, Tyrol, Αυστρία

 
Η γεωθερμική πηγή Längenfeld ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα, αλλά στέρεψε στη δεκαετία του 1960. Το 1997 τέθηκε και πάλι σε λειτουργία και σήμερα τονίζει τον αλπικό χαρακτήρα της πόλης, διαθέτοντας τρεις εξωτερικές πισίνες, που φαίνεται σα να αιωρούνται.Για τους ρομαντικούς, προτείνουμε κολύμπι υπό το φως τους φεγγαριού στο Aqua Dome κάθε Παρασκευή.

Laugarvatn Fontana, Ισλανδία

 
Οι πισίνες κολύμβησης στο Laugarvatn Fontana (www.fontana.is ) βρίσκονται στη γραφική γεωθερμική λίμνη Laugarvatn, 77 χιλιόμετρα από το Ρέικιαβικ. Η άμμος της λίμνης θεωρείται εξαιρετικά ευεργετική, αφού απαλύνει τον πόνο των αρθριτικών. Χτισμένα ακριβώς πάνω από μια πηγή που κοχλάζει, τα θειϊκά ατμόλουτρα του συγκροτήματος είναι μοναδικά.

Heviz Lake, Heviz, Ουγγαρία

 
Στολισμένο με νούφαρα και περιτριγυρισμένο από περιποιημένα πάρκα, το πανέμορφο Heviz διαθέτει τη μεγαλύτερη βιολογικά ενεργή, φυσική ιαματική λίμνη, στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις spa (www.spaheviz.hu/en ) είναι ιδανικές για χειμερινές αποδράσεις, αλλά και με τη φυσική θερμοκρασία του νερού της λίμνης να κυμαίνεται σε περίπου 38 ° C κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ότι πρέπει για εξωτερική κολύμβηση.

news.gr