Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία

Όπως ήδη γνωρίζετε η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία λειτουργεί στην πόλη μας από το 1997 ως Μη Κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση. Ήδη 6000 εθελοντές αιμοδότες βοηθούν τον αγώνα μας. Είναι εγγεγραμμένοι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας και καλούνται τηλεφωνικά να δίνουν «στοχευμένα» αίμα για άτομα με Μεσογειακή Αναιμία.
Ο Σύλλογός μας είναι μοναδικός στην Ελλάδα στο είδος της προσφοράς του. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος μας κατηύθυνε τις ενημερωτικές του εκστρατείες και στην ευαίσθητη ομάδα των απόφοιτων του Δημοτικού προσδοκώντας την ευαισθητοποίησή τους και την μελλοντική συμμετοχή τους στο εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην σχολική γιορτή που θα γίνει στις 10 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ώρες 18.00-21.00, με συνδιοργανωτή τη Διεύθυνση Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Υπεύθυνος κ. Ι. Τομπούλογλου). Μετά το  πετυχημένο ξεκίνημα της πρώτης πανελλαδικά παρουσίασης σε δασκάλους, του εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού προγράμματος της «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» με κινούμενα σχέδια και τίτλο «ΤΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ» για την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας από τον περασμένο Νοέμβριο, στο πρόγραμμα γράφτηκαν 80 δάσκαλοι που έδειξαν ενδιαφέρον για την εφαρμογή του στις τάξεις τους (1500 μαθητές).
 Στις 10 Ιουνίου (μόλις 4 ημέρες πριν τις 14 Ιουνίου-Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη-) τα παιδιά θα παρουσιάσουν μέσα από εκθέσεις, αφίσες, θεατρικά δρώμενα και μουσικά happenings την δική τους αφομοιωμένη εικόνα από το πρόγραμμα μας. Συμπαραστάτης μας στην φιέστα αυτή και ο Σύλλογος Ολυμπιονικών που ενισχύει πάντα αξιέπαινες κινήσεις αλτρουÏσμού, στέλνοντας μέλη του που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για τους νεαρούς βλαστούς μας.
Πιστεύουμε ότι η δυναμική αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας εκτός από την ευαισθητοποίηση των νεαρών μας φίλων, θα συμβάλει στην προβολή της ταυτότητας του σκοπού και έργου του Συλλόγου και μελλοντικά στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Σας καλούμε να παρευρεθείτε για να δείτε στα μάτια των μικρών μας φίλους την θέληση για εθελοντική συμμετοχή.

Με εκτίμηση

Για Το Δ.Σ.

    Η Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                             

     Γραμματικοπούλου - Κολοκυθά                                              Περιφάνης Βασίλειος
      Ηλέκτρα

                  Οδοντίατρος                                                         Λέκτορας Αιματολογίας ΑΠΘ