Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τίμησαν έμπρακτα το περιβάλλον

Μικροί και μεγάλοι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πήραν σακούλες στα χέρια και καθάρισαν την δυτική παραλία του Σταυρού

Για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Βόλβης έδωσε με πράξεις το παρόν στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος.
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με οργανωτικό φορέα τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, η δημοτική κοινότητα Σταυρού σε συνεργασία με την 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομων Ρεντίνας, τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και τα δημοτικά σχολεία του Σταυρού, οργάνωσε εκστρατεία καθαρισμού στη δυτική παραλία του Σταυρού.

Μαθητές, στρατιώτες, πολίτες και δημοτικοί υπάλληλοι οργανωμένα καθάρισαν την άμμο και την περιοχή κοντά στην παραλία από τα σκουπίδια, αποδίδοντας την ακτή πεντακάθαρη στους λουόμενους του φετινού καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε: «Δραστηριότητες όπως αυτή στέλνουν πολλαπλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις. Μας δείχνουν ότι μπορούμε όλοι ενωμένοι να φέρουμε σε πέρας έναν κοινό στόχο. Ότι αρκεί η μικρή συνεισφορά μας για να πετύχουμε να χαιρόμαστε όλοι τα δώρα της φύσης, που τόσο πλούσια μας έδωσε ο Θεός σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Πως όλες οι δυνάμεις μιας τοπικής κοινωνίας με την κατάλληλη οργάνωση και συντονισμό, υποκαθιστούν επάξια με το μεράκι τους την έλλειψη χρημάτων. Τους ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν γιατί τίμησαν έμπρακτα όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και τους συμπολίτες τους».