Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μια χαμένη «Ατλαντίδα» βρέθηκε στην Αργεντινή


Φωτογραφία από Associated Press

Μια παράξενη πόλη φάντασμα στην Αργεντινή που παρέμεινε κρυμμένη κάτω από το νερό για περίπου 25 χρόνια ήρθε ξανά στο φως και προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Η πόλη δεν έχει ανοικοδομηθεί αλλά έγινε ξανά τουριστικός προορισμός για ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν έξι ώρες από την πρωτεύουσα της Αργεντινής και να δουν ό,τι έχει απομείνει από τη βυθισμένη πόλη. Αυτοκίνητα, έπιπλα, διαλυμένα σπίτια και σπασμένες συσκευές.


Φωτογραφία από Associated PressΦωτογραφία από Associated PressΟι άνθρωποι έφυγαν όπως-όπως και μέσα σε λίγες ημέρες τα σπίτια τους βυθίστηκαν στο νερό που έφτανε τα 10 μέτρα σε βάθος.
Η λίμνη με θαλασσινό νερό προσήλκυε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων καθώς περιείχε δέκα φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό. Τουρίστες ειδικά από την εβραϊκή κοινότητα του Μπουένος Άιρες διασκέδαζαν να επιπλέουν στο νερό αυτής της λίμνης που τους θύμιζε τη Νεκρή Θάλασσα, σχολιάζει το Assocciated Press.
Φωτογραφία από Associated PressΦωτογραφία από Associated PressΤώρα ο κύριος όγκος του νερού έχει υποχωρήσει και έφερε στην επιφάνεια εικόνες που θυμίζουν πεδίο μάχης μετά το τέλος του πολέμου.
Στην περιοχή κατοικεί μονο ένας 82χρονος ο οποίος αρνήθηκε να φύγει μετά τη φυσική καταστροφή. “Όποιος περνάει από κοντά δεν μπορεί να φύγει χωρίς να επισκεφτεί την πόλη”, είπε ο μοναδικός κάτοικος Pablo Novak στο AP.