Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μπαγκλαντές: Γυναίκα επέζησε 17 ημέρες κάτω από τα ερείπια


Μπαγκλαντές: Γυναίκα επέζησε 17 ημέρες κάτω από τα ερείπια

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Οι διασώστες που συνεχίζουν την έρευνα στα ερείπια του εργοστασίου στα περίχωρα της Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, ενημέρωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν εντοπίσει ζωντανό άνθρωπο 17 ημέρες μετά την κατάρρευση.


Η Ρέσμα, όπως είναι το όνομά της γυναίκας που επέζησε της τραγωδίας, είχε παγιδευτεί στο υπόγειο του οκταόροφου κτιρίου και φαίνεται ότι δεν έχει σοβαρά τραύματα.
Οι διασώστες της έδωσαν τροφή και νερό, ενώ δεν είναι γνωστό πώς επέζησε αυτό το διάστημα.
Την ίδια ώρα, έχει ξεπεράσει τους 1.000 ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου που στέγαζε εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων, κοντά στην πόλη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων έχουν διαρκέσει μέχρι στιγμής 17 ημέρες.
«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 1.000», είχε δηλώσει νωρίτερα στο γαλλικό Πρακτορείο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, Σανεάζ Ζακάρια.
Το πολυώροφο κτίριο κατέρρευσε, τον περασμένο μήνα, συνθλίβοντας κάτω από τα συντρίμμια του εκατοντάδες εργαζομένους που εκείνη την ώρα δούλευαν στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που στεγάζονταν στο κτίριο.
Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την τραγωδία, ενώ οι ειδικοί που επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί κατώτερης ποιότητας υλικά για την κατασκευή του κτιρίου.