Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Θ. Αμπατζόγλου νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ


Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια, την παραίτησή του οποίου είχε ζητήσει πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, προκαλώντας αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.




Ωστόσο, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εθεωρείτο δεδομένο ότι θα προχωρούσαν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του από τη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ. Αλλωστε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είχαν προαναγγείλει την εξέλιξη, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι το θέμα θα κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους» αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές αντιμετώπισαν την υπόθεση με «αμυντική λογική», ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέμειναν στη «σκληρή γραμμή» της στήριξης του διοικητή του ΟΑΕΔ.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να αιτιολογηθεί επαρκώς ο λόγος αντικατάστασης του διοικητή του ΟΑΕΔ, ενώ έκαναν λόγο για προσπάθεια να ελεγχθεί πλήρως ένας κομβικής σημασίας οργανισμός που ασχολείται με θέματα απασχόλησης και στήριξης των ανέργων, σε μια κρίσιμη συγκυρία.
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ είχαν επίσης εμφανιστεί αντίθετοι στην επιλογή της αντικατάστασης του Ηλ.Κικίλια.
Ethnos.gr