Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Μεγάλη Τρίτη ο νέος διαγωνισμός για το τμήμα Εύοσμος-ΑΚ16


Δεύτερος διαγωνισμός μέσα σε λίγες μέρες

Μετά την άδοξη δημοπράτηση για το έργο αναβάθμισης του τμήματος Εύοσμος-ΑΚ16 της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης στις 9 Απριλίου, αποφάσιστηκε η επανάλαηψη του σε λίγες μέρες, Συγκεκριμένα η κατά σειρά τρίτη δημοπράτηση για την Δυτική Περιφερειακή στη Θεσσαλονίκη που αφορά το τμήμα Εύοσμος-Α/Κ 16 θα διεξαχθεί και πάλι την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου προσδοκώντας αυτή τη φορά να τραβήξει το ενδιαφέρον των τεχνικών εταιρείων (το έργο απευθύνεται σε εταιρεία μέχρι 6ης τάξης).


Ο πρώτος διΔυστυχώς δεν είχε καμία συμμετοχήό με αποτέλεσμα να βγει άγονος. Μετά και από αυτό τον διαγωνισμό περιμένουμε το ενδιαφέρον να στραφεί στο ανατολικό τμήμα της Περιφερειακής, έργα τα οποία προετοιμάζει η Εγνατία Οδός ΑΕ και αναμένεται να τα δούμε να υλοποιούνται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το τμήμα αυτό της Δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, είναιπροϋπολογισμού 40,467 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου από την Εγνατία Οδό.Το έργο «Εγνατία οδός: Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής (ΔΕσΠερ) από Α/Κ Μαιάνδρου (Χ.Θ. 3+200) ως και ισόπεδο κόμβο Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με Συμμαχική Οδό (περιοχή Α/Κ 16, Χ.Θ. 6+765)», έχει προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής τους 24 μήνες.

Να θυμίσουμε πως ουσιαστικά πρόκειται για το ενδιαμέσο έργο που αφορά την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης και "κουμπώνει" όλη τη δυτική πλευρά δημιουργώντας ένα οδικό διάδρομο απελευθερωμένο από ισόπεδους κόμβους και φανάρια. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατασκευή για τον  Ανισόπεδο Κόμβο (ΑΚ16) που ενώνει την Περιφερειακή με τον ΠΑΘΕ και το τμήμα Ευκαρπία-Εύοσμος έχει μειοδότη (ΙΝΤΡΑΚΑΤ) και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή:
α) των ανισόπεδων κόμβων:
• Α/Κ Μαιάνδρου, με την υπογειοποίηση της ΔΕσΠερ
• Α/Κ 3ης Σεπτεμβρίου (επί της οδού Βέμπο).

β) δημιουργία νέων και αναδιαμόρφωση υφιστάμενων κλάδων εισόδου και εξόδου στην αρτηρία πριν την οδό Μοναστηρίου.

γ) του τεχνικού Άνω Διάβασης, μετά των προσβάσεων αυτής, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

δ) εργασιών βελτίωσης σε όλο το μήκος του έργου (ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης ασφάλισης κλπ.).

Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου γίνεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007-2013».



ypodomes.com