Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αίτημα ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους


Τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης χρεών προς τους δήμους ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Βόλβης από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Την έλλειψη ευνοϊκής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από ιδιώτες προς τους δήμους, εντοπίζει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση καθηλώνει την ικανότητα αποπληρωμής χρεών από κάθε δημότη.

Σε επιστολή του προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, τονίζει ότι η τελευταία αντίστοιχη ρύθμιση εξέπνευσε τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διευκόλυνση των οφειλετών στην αποπληρωμή του χρέους τους, μειώνοντας τα έσοδα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά με μια σχετική απόφαση ρύθμισης «ευρύς κύκλος τοπικών οφειλετών θα μπορέσει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους οικείους δήμους, ενώ ταυτόχρονα οι δήμοι θα προσποριστούν έσοδα, που διαφορετικά δεν θα υπήρχε η πρακτική ευχέρεια της είσπραξης τους». Ειδικότερα, ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα έκδοσης μιας ανάλογης ρύθμισης σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν.3979/2011 για τους οφειλέτες των δήμων ή έστω προσωρινής επαναφοράς της προθεσμίας της υπουργικής απόφασης 20124/2012.