Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ»


Σχολιάζοντας την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά το γενναίο ΟΧΙ του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου στο κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν, η Κύπρος είχε το θάρρος να ορθώσει και πάλι το ανάστημα της, να βροντοφωνάξει ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ στους στυγνούς, εγκληματικούς εκβιασμούς των Βρυξελλών και στη λεηλασία των καταθέσεων των πολιτών της.

Οι Κύπριοι βουλευτές προέταξαν την εθνική αξιοπρέπεια, είπαν ΟΧΙ στον ¨τρίτο – οικονομικό¨ Αττίλα, αντιστάθηκαν στην επιχειρούμενη μετατροπή της χώρας τους σε προτεκτοράτο. Τα αδέλφια μας στο μαρτυρικό νησί με την απόφαση που έλαβαν δείχνουν στην Αθήνα πως υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από την πολιτική του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και την πειθήνια εφαρμογή των εντολών των Τροϊκανών, τον καταστροφικό δρόμο που έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόγνωση.
Εδώ και τρία χρόνια επαναλαμβάνω διαρκώς πως η Ελλάδα πρέπει να πει και μερικά υπερήφανα ΟΧΙ. Να σταματήσει αυτή η λογική της απόλυτης ευθυγράμμισης με τα ¨θέλω¨ των τοκογλύφων, να ασκήσουμε μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική. Άλλωστε στη μακραίωνη ιστορία της η Πατρίδα μας πάντοτε βγήκε νικήτρια με τα ΟΧΙ. Αυτή τη στάση μου πληρώνω σήμερα.
Και επιτέλους, αφού η μικρή, σε έκταση, Κύπρος μπορεί, γιατί δεν μπορούμε και εμείς να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να βάλουμε ένα φρένο στον απόλυτο παραλογισμό; Η Κύπρος είναι σήμερα πιο κοντά από ποτέ…»