Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δύο φοιτητές για συμμετοχή στους «Πυρήνες» καταζητεί η ΕΛΑΣ


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο φοιτητών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για συμμετοχή στη ληστεία που είχε σημειωθεί στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας.

Πρόκειται για τους:
ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα
ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.
Σε βάρος των δύο φοιτητών εκδόθηκαν την 15-02-2013 από τον Ειδικό Ανακριτή, δύο εντάλματα σύλληψης, με τα οποία κατηγορούνται – αναζητούνται για:

ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και
απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δύο φοιτητές που αναζητούνται ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και φέρεται ότι δραστηριοποιήθηκαν σε αυτόν μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 .
Σήμερα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πήγαν τα σπίτια των δύο νεαρών, όμως δεν τους βρήκαν, αφού, όπως λένε, έχουν εξαφανισθεί.
Οι εν λόγω φοιτητές, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται ότι σχετίζονται με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και εξετάζονται, όλοι τους, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ανάργυρος ΝΤΑΛΙΟΣ
Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως εκτός από τη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας, είχαν συμμετοχή και στην βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Τα ίχνη των δύο φοιτητών ταυτοποιήθηκαν μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, όταν εντοπίστηκαν από να κινούνται ύποπτα με ένα νοικιασμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Φοίβος ΧΑΡΙΣΗΣ - ΠΟΥΛΟΣ
Ο Φοίβος Χαρίσης – Πούλος είναι γιος του γνωστού συνδικαλιστή Γιώργου Χαρίση, αντιπροέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μέλος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Ο Αργύρης Ντάλιος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού του Στρατού ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Φθιώτιδας.
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι «παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».
"Εθνος"