Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εισιτήριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους


Την εφαρμογή του εισιτηρίου υγείας για τους πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος είχε απόψε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από το Φεβρουάριο και εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 200.000 πολίτες που είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι και θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής φροντίδας από το ΕΣΥ, για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο πρωθυπουργός, επέμεινε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε περίπτωση που έχει να κάνει με την υγεία των συμπολιτών μας και ειδικά αυτών των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Οπως είπε ο υπουργός, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ακόμη το θέμα της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, με τον κ.Λυκουρέντζο να επισημαίνει ότι «το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση».
Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε, σύμφωνα με τον κ.Λυκουρέντζο, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες απορρόφησης κοινοτικών πόρων, στο πλαίσιο της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, τόσο για την ψυχική υγεία, όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.