Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οργισμένη παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ


Προσωπική επίπληξη κατά δέκα διοικητών Ασφαλιστικών Οργανισμών που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως αν δεν βοηθήσουν τον Εθνικό Οργανισμό, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, θα τον οδηγήσουν στην κατάρρευσηΣύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα, οι δέκα διοικητές δεν δίνουν κάθε μήνα στον Οργανισμό τις εισφορές υπέρ υγείας που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι, ενώ παράλληλαδεν έχουν στείλει το απαραίτητο εργατικό δυναμικό για να ενισχύσουν τον ΕΟΠΥΥ. 


Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε την Τρίτη και με τους δέκα διοικητές, δηλώνοντάς τους πως θα τους ελέγχει προσωπικά και πως αν μέχρι την Δευτέρα δεν έχει λήξει η όλη υπόθεση θα έχουν προσωπική ευθύνη.

Ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε όσους διοικητές αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα να μιλήσουν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου με τους κ.Σταϊκούρα, τον υπ. Υγείας κ. Λυκουρέντζο,  τον αναπληρωτή υπ. Υγείας κ. Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς έμεινε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε πως από τα 300 εκ. ευρώ που έπρεπε να λάβει ο οργανισμός τον Ιανουάριο έλαβε μόνο 50.

Από τη σύσκεψη στο Μαξίμου απουσίαζε ο υπ. Εργασίας κ. Βρούτσης, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, ενώ πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά να τηλεφωνεί και στον υπουργό ζητώντας του να υπογράψει μέσα σε μία ώρα κοινή υπουργική απόφαση για τη μεταφορά προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ.
Nooz.gr