Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Εκρηξη με δύο τραυματίες στο Mall

ΔΥΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤ
Δύο υπάλληλοι σεκιούριτι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.50 το πρωί στο εμπορικό κέντρο «The Mall», στο Μαρούσι.

Στις 09:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 09:58 στη ιστοσελίδα zougla.gr.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Από την έκρηξη του μηχανισμού έχουν προκληθεί ζημιές στο κτήριο.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι υπάλληλοι σεκιούριτι και αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος, ενώ πό την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.
Λόγω της έκρηξης και κατ' εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται μεταξύ των σταθμών Πειραιά και Ειρήνης.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΝΕΤ, η αστυνομία εκτιμά ότι το περιστατικό μπορεί να συνδέεται με το χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την περασμένη Δευτέρα.
"Εθνος"