Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αναβολή Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Λίτσας Αμμανατίδου Πασχαλίδου



 Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με θέμα “Αναγκαίες αλλαγές στο «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλών» Μέτρο 2.1.4 – Δράση 2.3 (B)” αναβλήθηκε λόγω κολλήμματος Υπουργού.


    Η βουλευτής Λ. Αμμανατίδου δήλωσε σχετικά: “Δυστυχώς στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά η ακύρωση της συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων λόγω κολλήμματος Υπουργού από εξαίρεση τείνει να γίνει κανόνας. Η κυβέρνηση που επιλέγει να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, απαξιώνει συστηματικά κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία.  Η πρακτική των Υπουργείων και των υπουργών να μην απαντούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο είναι συνήθης. Όσο όμως κι αν οι υπουργοί προσπαθούν να κρύψουν “κάτω από το χαλί” τα προβλήματα, δεν θα τους το επιτρέψουμε”.

     Σχετικά με τις εξελίξεις για την τευτλοκαλλιέργεια η Λ. Αμμανατίδου τονίζει: “Με όλες μας τις δυνάμεις και αξιοποιώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τον αγώνα των τευλοκαλλιεργητών και των εργαζομένων στην Βιομηχανία Ζάχαρης. Θα επιμείνουμε και θα σταθούμε εμπόδιο στις πολιτικές πρακτικές απαξίωσης της τευτλοκαλλιέργειας και ξεπουλήματος της ΕΒΖ”.