Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι light τροφές περιορίζουν τη γονιμότητα

Οι γυναίκες που επιμένουν σε light τροφές και παρατεταμένες βασανιστικές δίαιτες περιορίζουν σημαντικά τη γονιμότητά τους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Αυτό υποστηρίζει η ομογενής γιατρός Νάταλι Κριγκούδη που είναι ειδική σε θέματα γυναικείας γονιμότητας.

Η δρ Κριγκούδη μαζί με την 'Αντι Λιού, παρουσιάστρια της αυστραλιανής τηλεόρασης έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Eat Fat, Be Thin» όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν πως, όταν μία γυναίκα είναι έγκυος συνηθίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την υγεία του μωρού της και της ίδιας.
Γυναίκες με σωματικό βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό έχουν λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν, αναφέρουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν γυναίκες που έχουν ακολουθήσει στερητικές δίαιτες, πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής ή έχουν χάσει βάρος λόγω ασθένειας.
«Οι τροφές light», λένε, «οδηγεί σε μείωση της γονιμότητας ανδρών και γυναικών, όπως έχουν αποδείξει επιστημονικές μελέτες». Συμπληρώνουν δε, πως οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να τρώνε «κανονικές τροφές με όλα τα συστατικά τους» και κυρίως αυγά, άπαχο κρέας, ξηρούς καρπούς και πολλά λαχανικά και φρούτα.
«Αυτό προτείνουν οι γιατροί. Επί πλέον οι τροφές αυτές ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα», λέει η Δρ. Κριγκούδη.
Μαζί της συμφωνεί και η 'Αμπερ Χόκινς που προσπαθούσε επί 18 μήνες να μείνει έγκυος και έκανε και μια αποτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση. Πήγε στην δρ. Κριγκούδη η οποία της συνέστησε την σωστή διατροφή και τώρα όπως λέει είναι 20 εβδομάδων έγκυος και «τρισευτυχισμένη».
ΑΜΠΕ