Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μαδύτου


 Ο δήμαρχος Βόλβης συζήτησε με μαθητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το αίτημα τους να συμβάλλουν στη προστασία της λίμνης Βόλβης

Οι μαθητές και η δασκάλα της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαδύτου, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, έθεσαν το πρόβλημα της παιδικής χαράς στο προαύλιο του σχολείου τους -την οποία χαρακτηρίζουν ως ακατάλληλη για παιχνίδι- αλλά και το αίτημά τους  να μάθουν με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Βόλβης. Μάλιστα, τον καλούσαν να επισκεφθεί το σχολείο τους για να συζητήσουν από κοντά τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο δήμαρχος Βόλβης ανταποκρίθηκε στην έκκληση των παιδιών και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 συνοδευόμενος από στελέχη - υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Βόλβης, καθώς και τους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαδύτου και συναντήθηκε με τους μαθητές της Δ’ τάξης που είχαν στείλει την επιστολή. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της παιδικής χαράς του σχολείου κι έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες τους δήμου Βόλβης να αποκατασταθεί πλήρως, ώστε να είναι σε λειτουργική κατάσταση όταν θα ανοίξει και πάλι το σχολείο μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Παράλληλα, συζήτησε διεξοδικά με τους μαθητές για το θέμα της λίμνης Βόλβης. Οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, παρουσίασαν όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια για την προστασία της Βόλβης σε συνεργασία με το δήμο, ενώ ο κ. Γαλαμάτης και στελέχη του δήμου, παρουσίασαν τα εθελοντικά δημοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι «η ευαισθητοποίηση των μαθητών της Νέας Μαδύτου και η διάθεση τους για εθελοντική προσφορά στην προστασία της λίμνης Βόλβης είναι όχι μόνο συγκινητική, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση. Τα μικρά παιδιά μας δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ενεργοποίησης, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. Θα σταθούμε στο πλευρό τους ολόψυχα, όπως και σε οποιαδήποτε αντίστοιχη προσπάθεια εκδηλωθεί».
Οι μαθητές της Νέας Μαδύτου, ζήτησαν να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο δημαρχείο Βόλβης, αίτημα που αποδέχθηκε με χαρά ο κ. Γαλαμάτης.