Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση αρχηγών την Τρίτη


Συνάντηση αρχηγών την Τρίτη

Το βράδυ της Τρίτης θα κάτσουν εκ νέου στο ίδιο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου η τρικομματική κυβέρνηση να θέσει τους επόμενους στόχους της μετά την εξασφάλιση της εκταμίευσης της κρίσιμης δόσης από την τρόικα.

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου  μετά την Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα μηδενικού εφησυχασμού: «Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χαλάρωση» σημείωσε, προαναγγέλλοντας μάλιστα για την Δευτέρα συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα έχει μπει σε μία φάση όπου περνάμε σε αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Και είναι υποχρέωσή μας να σκοτώσουμε την γραφειοκρατία», τόνισε ο κ. Σαμαράς τοποθετώντας πλέον ως προτεραιότητα της κυβέρνησης, την προσέλκυση επενδύσεων. «Ενας μαραθώνιος τελείωσε. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη θέσει θέμα καλύτερου συντονισμού των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, την «επόμενη» και εξίσου δύσκολη περίοδο της μάχης για την εξασφάλιση της δόσης των 52,4 δισ. ευρώ από τους δανειστές μας.
Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του σε συνέντευξη  που δημοσιεύεται στον Τύπο το Σάββατο τονίζει ότι η αντοχή της κυβέρνησης Σαμαρά θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της. «Οι Ελληνες θα αντέξουν όσο θα αισθάνονται ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή βαρών και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που δημιουργούν προοπτική αναστροφής της κατάστασης, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ».