Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Πιέσεις στον Ομπάμα για έλεγχο της κυκλοφορίας των όπλων


Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε τρεις ημέρες ένα αίτημα στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου για να ζητήσουν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να λάβει μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των όπλων, μετά τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.

Στο τμήμα "Εμείς ο λαός" του επίσημου ιστοτόπου της αμερικανικής προεδρίας, το αίτημα "αντιμετωπίστε άμεσα το ζήτημα του ελέγχου των όπλων, καταθέτοντας ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο" συγκέντρωνε λίγο πριν από τις 19:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα 144.029 υπογραφές, ήταν δηλαδή το πιο δημοφιλές του ιστοτόπου.
Το αίτημα διατυπώθηκε την Παρασκευή, λίγο μετά το θάνατο 27 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 20 παιδιών και έξι γυναικών, σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούταουν, και έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό υπερβεί το όριο των 25.000 υπογραφών που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί μια ενέργεια, ή τουλάχιστον μια "απάντηση" από μέρους της κυβέρνησης.
Περίπου 29.000 άνθρωποι --όχι κατ' ανάγκη διαφορετικοί-- υπέγραψαν επίσης ένα αίτημα με ελαφρώς διαφορετική διατύπωση, που ζητούσε να υποστηριχθούν "αυστηροί νόμοι" για τα όπλα.
Επίσης περίπου 14.000 άνθρωποι θέλουν ένα "αυστηρότερο έλεγχο" των πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με ένα τρίτο αίτημα.
Στο μεταξύ οι αρχές που κάνουν έρευνες για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Κονέτικατ ανακρίνουν δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν στο μακελειό και επέζησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι δύο επιζώντες του μακελειού, θεωρούνται μάρτυρες-κλειδιά, οι οποίοι μπορεί να βοηθήσουν την αστυνομία στην αναπαράσταση των κινήσεων του 20χρονου οπλοφόρου που σκότωσε 27 ανθρώπους στο σχολείο και μετά αυτοκτόνησε, δήλωσε ο υπολοχαγός Πολ Βανς σε συνέντευξη τύπου.


newsbomb.gr