Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Έκαναν απάτες για να ενισχύσουν τις οικογένειές τους!


«Φύκια  για μεταξωτές κορδέλες» πωλούσαν  μέσα από αγγελίες στο Ίντερνετ δύο νεαροί από το Ηράκλειο, οι οποίοι εισέπρατταν χρήματα από τα θύματά τους για να τους στείλουν κινητά τελευταίας τεχνολογίας αλλά τους έστελναν… παλιά που ήταν και χαλασμένα!

Οι δράστες,  ένας 18χρονος και ένας ανήλικος 17 χρόνων, είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον δέκα άτομα από σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ανύπαρκτα υπερσύγχρονα iphone 4s στην δελεαστική τιμή των 350 ευρώ. Αφού έπαιρναν τα συμφωνημένα χρήματα, είτε έστελναν μικρής αξίας συσκευές στους αγοραστές ή έκοβαν απλώς κάθε επαφή μαζί τους!
Όταν οι  καταγγελίες άρχισαν να φτάνουν  η μια μετά την άλλη στις  αστυνομικές υπηρεσίες, βρέθηκε  η κοινή συνισταμένη που οδήγησε  στα ίχνη των νεαρών απατεώνων  από τη μεταφορική εταιρεία μέσω της οποίας εισέπρατταν τα χρήματα.
Όταν εντοπίστηκαν, ισχυρίστηκαν ότι κατέφυγαν στις αγγελίες- «μαϊμού» για να βοηθήσουν τις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω Διαδικτύου, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου
"Πρώτο Θέμα"