Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση Λυκουρέντζου για τη θεραπεία του μικρού Δημήτρη στη Γαλλία


Τις διαδικασίες για την έναρξη θεραπείας του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη στη Γαλλία δρομολογεί, με παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το 3χρονο αγοράκι έχει διαγνωστεί με μυελοβλάστωμα. Πρόκειται για έναν πολύ επιθετικό όγκο υψηλής κακοήθειας. Με επιστολή τους προς τον κ. Λυκουρέντζο, οι γονείς του μικρού αγοριού
ζητούσαν την παρέμβαση και συγκατάθεση του ελληνικού κράτους για την ένταξή του σε πρωτοποριακό θεραπευτικό πρόγραμμα στη Γαλλία, δηλώνονταςπρόθυμοι να καταβάλουν την όποια δαπάνη. Συνεργάτες του υπουργού επικοινώνησαν με την υπεύθυνη ιατρό στο Ινστιτούτο Gustave Roussy της Γαλλίας, η οποία ζήτησε την παροχή, εκ μέρους των ελληνικών αρχών, του Εντύπου Ε112, ως προϋπόθεση για να επωφεληθεί της προτεινόμενης θεραπείας ο μικρός Δημήτρης. Κατόπιν αυτών, ο κ. Λυκουρέντζος ενέκρινε, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων διαδικασιών, την έκδοση του Εντύπου Ε112. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αρμόδια ιατρός στη Γαλλία έχει ήδη ενημερωθεί για την απόφαση του κ. Λυκουρέντζου, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έναρξη της θεραπείας του μικρού αγοριού.