Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η απογραφή των συνταξιούχων


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας στη δημοσιότητα τον αριθμό των συνταξιούχων και το συνολικό ποσό που εισπράττουν από τις συντάξεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταβάλλουν σε 2.952.082 δικαιούχους 4.328.548 συντάξεις, που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα.
Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων, καθώς και των ποσών που καταβάλλουν, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την επίσκεψή του στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε., όπου ενημερώθηκε για το έργο τής συγκέντρωσης των συντάξεων από το σύνολο των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν διασταυρώσεις για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος, ώστε να εντοπισθούν πιθανές περιπτώσεις διπλοσυνταξιούχων.
Για "πραγματικό άθλο" και "έργο εθνικής σημασίας" έκανε λόγο, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας, που ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα μήνα.
"Πρόκειται για έργο που συνδέεται άρρηκτα όχι μόνο με την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, αλλά και με τη χρηματοδότησή της", ανέφερε ο κ. Βρούτσης και σημείωσε ότι "όλα αυτά γίνονται χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το Δημόσιο, χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς και χωρίς να μας το επιβάλει κανείς. Το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι, κυρίως, ηθικό», είπε.
"Η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους “νοικοκύρεμα” προς όφελος όλων μας", τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι από την 1η Ιανουαρίου η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο τού δικτύου "Αριάδνη" και κατέληξε:
"Ειδικότερα, η ΗΔΙΚΑ θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην Επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων, όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια Ταμεία για την οριστική διακοπή. Τίθεται, έτσι, οριστικά τέλος στη γέννηση τής παραβατικότητας, που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα Ταμεία".
"Η επιτυχία τού εγχειρήματος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική δέσμευση που υπήρξε από την πρώτη στιγμή από την ηγεσία του υπουργείου, όπως, επίσης, και στην τεράστια προσπάθεια των στελεχών τής ΗΔΙΚΑ, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και των Ταμείων", ανέφερε -από την πλευρά του- ο διευθύνων σύμβουλος τής ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Χρήστος Χάλαρης, και πρόσθεσε ότι και οι έλεγχοι που θα ακολουθήσουν, θα ολοκληρωθούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.
"Εθνος"