Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Σε εξέλιξη είναι από τις πέντε σήμερα το απόγευμα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορούπουλου. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας που έχει λάβει η αστυνομία, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Από τις πέντε το απόγευμα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ , της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στις επτά είναι προγραμματισμένη άλλη, στο ίδιο σημείο.
Οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο παραμένουν κλειστοί από τις 10 το πρωί.
Στις εννιά το βράδυ, θα γίνει νέα συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο μαθητής.

Στις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια. Μάλιστα, στην Αθήνα προσήχθησαν 19 άτομα και συνελήφθησαν τρία.
Η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές όταν γύρω γύρω από τη Ομόνοια, στη μία το μεσημέρι, ομάδα νεαρών άρχισε να εκτοξεύει πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα κουκουλοφόροι πέταξαν δύο μολότοφ, μία στο Νομισματικό Μουσείο και μία στη συμβολή των οδών Γεωργίου Σταύρου και Σταδίου, χωρίς πάντως να προκληθεί επέμβαση των ΜΑΤ.

Από το περιστατικό υπέστη ωστόσο έγκαυμα μία γυναίκα.

Στις δύο το μεσημέρι, μία ομάδα πέταξε μολότοφ στη διμοιρία η οποία βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους και στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων.
Ενταση και στη Θεσσαλονίκη
Ένταση επικράτησε και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έγιναν και προσαγωγές.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν και μολότοφ.

Τμήματα της πορείας κινήθηκαν μέσω της οδού Ιασονίδου και προς το συντριβάνι επί της Εγνατίας.

Νωρίτερα, μαθητές κατά τη διάρκεια της πορείας πέταξαν νεράντζια έξω από το αστυνομικό τμήμα Λ. Πύργου. 
"Εθνος"