Το πρόβλημα είναι πως σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά τα θέματα, τα βλέπει ως άνευ σημασίας ιδεοληψίες και απλώς, υπό την πίεση των υψηλών ποσοστών που απέκτησε ευκαιριακά, αποφάσισε, για τα μάτια του κόσμου, να υιοθετήσει, σε λεκτικό «προγραμματικό» επίπεδο, την επίσημη θέση της Ελλάδας επί του θέματος της ονομασίας της Μακεδονίας.
Επομένως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, που έδωσε συνέντευξη στην σκοπιανή εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια» και η οποία δημοσιεύθηκε ως πρώτο θέμα υπό τον τίτλο «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», δεν είναι ένα απλό ολίσθημα, αλλά η ουσία.
Όταν υποστήριξε πως η υπόθεση του ονόματος είναι το άλλοθι για να επεκταθεί η… καπιταλιστική υπερδύναμη που λέγεται Ελλάς, στα Βαλκάνια, προφανώς δεν το εννοούσε.
Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν εκεί που δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να τα προσφέρουν στους Σκοπιανούς, ουσιαστικά παρεμποδίζοντας την διαδικασία για εξεύρεση λύσης.
Και αυτό δεν αποτελεί ένα λάθος της στιγμής.
Αποτελεί μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα και να αφαιρεθούν επιχειρήματα από τη χώρα μας.
Ανάμεσα στις δύο εκλογές, ένας άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Θεοδωρίδης, μιλώντας ως μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, στην τηλεόραση των Σκοπίων (με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων) και απαντώντας στην ερώτηση «τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αν κερδίσει τις εκλογές, όσον αφορά στο όνομα, στη μειονότητα και τις περιουσίες των προσφύγων του εμφυλίου», δήλωσε ότι… θα υπάρξει μια νέα ατμόσφαιρα.
Είπε επίσης πως θα υιοθετηθεί ρεαλιστική και όχι εθνικιστική πολιτική, που θα λύσει σημαντικά προβλήματα «με πρώτο αυτό των πολιτικών προσφύγων»!
Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση «να ικανοποιήσει τον λαό της Μακεδονίας»!
Και πως προσωπική του άποψη είναι ότι «ο λαός της Μακεδονίας έχει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό».
Στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί «ο Τσίπρας δεν παίρνει θέσεις σαν τις δικές σας, αλλά λέει ότι υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις», ο Θεοδωρίδης… δικαιολογεί τον αρχηγό του:
«Η αλήθεια είναι πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι εύκολο κάθε φορά να υπάρχει μια άποψη. Ο Τσίπρας λέει πως το όνομα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα είναι να πολεμήσουμε τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές»!
Είπε κι’ άλλα πολλά ο κύριος αυτός, οπότε το ρεπορτάζ έκλεινε με μια ευχή από τη Σκοπιανή δημοσιογράφο:
«Μακάρι όλο και πιο πολλοί Έλληνες πολιτικοί να αρχίσουν να σκέπτονται όπως εσείς»!
Αυτό, σε συνδυασμό με την συνέντευξη Γαϊτάνη, δείχνει ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί ένα κέντρο τροφοδότησης της προπαγάνδας των Σκοπίων.
Για ποιον λόγο;
Είναι και το Σκοπιανό πρόβλημα του… μνημονίου;
Ας αναζητήσουν την απάντηση και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους όσοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με βάση την οργή και την ιδιοτροπία της στιγμής, αδιαφορώντας για όσα κρύβονται κάτω από τον αντιμνημονιακό μανδύα…