Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος: Δεν έχουν λόγο να απεργούν οι φαρμακοποιοί


Oι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, κάνοντας παράλληλα λόγο για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών.

«Εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει», πρόσθεσε ο υπουργός. Η κυβέρνηση, συνέχισε, θα πάρει αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες τονίζοντας πως για αυτό δεν ευθύνομαι εκείνος.
Ο κ. Λυκουρέντζος κάλεσε ακόμα τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας πως είναι ανοιχτός στον διάλογο.
Σε ό,τι αφορά στη γραμμή τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο με τις χρεώσεις όσο και με τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε: «Έχουν δοθεί οδηγίες στον διοικητή του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουμε τρόπους να απεμπλακούμε από αυτή την υποχρέωση. Ψάχνουμε να βρούμε μια διαδικασία μέσω Ίντερνετ και σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις».
Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη μέσα από αυτό το πρόγραμμα να καλυφθούν κενά στον χώρο της υγείας ενώ παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τέλος συνέστησε στους συναδέλφους του υπουργούς να ακολουθήσουν αυτή την οδό και στους υπαλλήλους να κρατήσουν την ψυχραιμία τους καθώς το πρόβλημα δεν επιλύεται με διαδηλώσεις.