Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αστυφύλακας εκτός υπηρεσίας συνέλαβε τσαντάκια


Ραντεβού με την… ατυχία είχε ένας 30χρονος Έλληνας που επιχείρησε να αρπάξει την τσάντα μιας 40χρονης γυναίκας ενώ περπατούσε στο κέντρο του Αγρινίου. Το θύμα έβαλε τις φωνές και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια ανέλαβε αμέσως δράση, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας!

Ο αστυνομικός ακινητοποίησε τον επίδοξο τσαντάκια και κάλεσε συναδέλφους του οι οποίοι τον συνέλαβαν. Η τσάντα αποδόθηκε στην κάτοχό της και ο δράστης πήρε την άγουσα για τα κρατητήρια, όπου θα παραμείνει ώσπου να ολοκληρωθεί η προανάκριση για να διερευνηθεί αν έχει διαπράξει και άλλες αρπαγές και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Μια ανήλικη κοπέλα βρήκε ανοιχτή την πόρτα ενός σπιτιού στη Λάρισα και μπήκε σαν… κυρία μέσα. Τη στιγμή που έβαζε στην τσέπη το πορτοφόλι της 72χρονης ιδιοκτήτριας, εκείνη την είδε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι αστυνομικοί που άκουσαν τις φωνές της συνέλαβαν την 17χρονη δράστιδα που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Έκανε βόλτες στην Κόρινθο και… έκλεβε ό,τι έβρισκε μπροστά του ένας 41χρονος τσιγγάνος! Όταν ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι λίγο πριν είχε κλέψει τόσο το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε, όσο και ένα κινητό που είχε στην τσέπη του!
Συστηματικές κλοπές καυσίμων έκαναν στο Μαστιχάρι της Κω δυο Βούλγαροι, οι οποίοι συνελήφθησαν τη στιγμή που αντλούσαν 40 λίτρα πετρελαίου από το ντεπόζιτο ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ. Οι δράστες ομολόγησαν ότι την περασμένη Τετάρτη είχαν «ρουφήξει» άλλα 200 λίτρα πετρελαίου αξίας 300 ευρώ από ένα Ι.Χ. φορτηγάκι και ένα μηχάνημα έργων που ήταν σταθμευμένα σε πρατήριο υγρών καυσίμων!
protothema.gr