Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εξάχρονη σώθηκε από το μακελειό κάνοντας την πεθαμένη


Εξάχρονη σώθηκε από το μακελειό κάνοντας την πεθαμένηΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΙ
Οι έρευνες για την ασύλληπτη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ συνεχίζονται, ενώ μέσα σε κλίμα βαθύτατης οδύνης τελέστηκαν οι πρώτες κηδείες δύο εξάχρονων αγοριών που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό. Μια άλλη εξάχρονη συμμαθήτριά τους φαίνεται πως στάθηκε πιο τυχερή, αφού όπως έγινε γνωστό, ήταν η μοναδική που σώθηκε από το δολοφονικό αμόκ του δράστη, προσποιούμενη ότι είχε πέσει ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το 6χρονο κοριτσάκι βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή, την ώρα που αυτός γάζωνε τους συμμαθητές της στο σχολείο του Νιουτάουν. Η μικρή έπεσε στο δάπεδο κάνοντας την πεθαμένη και έτσι ήταν το μοναδικό παιδί που σώθηκε από τα 16 παιδιά της πρώτης τάξης.
«Μαμά είμαι καλά, όμως όλοι οι φίλοι μου πέθαναν», είπε στη μητέρα της μόλις την είδε η μικρή, ενώ ήταν το πρώτο παιδί που βγήκε από το σχολείο, γεμάτο αίματα, ανέφερε ο πάστορας της οικογένειας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Στη επόμενη αίθουσα που εισέβαλε ο δολοφόνος, κάποια παιδιά κατάφεραν να ξεφύγουν όταν εκείνος έστρεψε το όπλο του στη δασκάλα τους και στους συμμαθητές τους. Πέρασαν από μπροστά του, είπε ο πατέρας ενός αγοριού που σώθηκε, ενώ όπως είπε ο γιος του είχε την ψυχραιμία να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για έναν συμμαθητή του.
Εξάχρονη σώθηκε από το μακελειό κάνοντας την πεθαμένη
Οι δύο εξάχρονοι Τζακ Πίντο και Νόα Πόζνερ δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Σε κλίμα βαθύτατης οδύνης, συγγενείς, φίλοι αλλά και άγνωστοι συμπολίτες των γονιών τους έσπευσαν σήμερα στο χώρο όπου έγιναν οι επικήδειες τελετές, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.
Εξάχρονη σώθηκε από το μακελειό κάνοντας την πεθαμένη
Την ίδια ώρα οι έρευνες της αστυνομίας προχωρούν. Οι τοπικές αρχές του Νιουτάουν ανακρίνουν δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν στο μακελειό και επέζησαν. Οι δύο επιζώντες του μακελειού, θεωρούνται μάρτυρες-κλειδιά, οι οποίοι μπορεί να βοηθήσουν την αστυνομία στην αναπαράσταση των κινήσεων του 20χρονου οπλοφόρου που σκότωσε 27 ανθρώπους στο σχολείο και μετά αυτοκτόνησε, δήλωσε ο υπολοχαγός Πολ Βανς σε συνέντευξη τύπου.
Εξάχρονη σώθηκε από το μακελειό κάνοντας την πεθαμένη
Μαζεύουν υπογραφές για την απαγόρευση των όπλων
Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε τρεις ημέρες ένα αίτημα στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου για να ζητήσουν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να λάβει μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των όπλων, μετά τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.
Εξάχρονη σώθηκε από το μακελειό κάνοντας την πεθαμένη
Στο τμήμα "Εμείς ο λαός" του επίσημου ιστοτόπου της αμερικανικής προεδρίας, το αίτημα "αντιμετωπίστε άμεσα το ζήτημα του ελέγχου των όπλων, καταθέτοντας ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο" συγκέντρωνε λίγο πριν από τις 19:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα 144.029 υπογραφές, ήταν δηλαδή το πιο δημοφιλές του ιστοτόπου.
Το αίτημα διατυπώθηκε την Παρασκευή, λίγο μετά το θάνατο 27 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 20 παιδιών και έξι γυναικών, σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούταουν, και έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό υπερβεί το όριο των 25.000 υπογραφών που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί μια ενέργεια, ή τουλάχιστον μια "απάντηση" από μέρους της κυβέρνησης.
Περίπου 29.000 άνθρωποι --όχι κατ' ανάγκη διαφορετικοί-- υπέγραψαν επίσης ένα αίτημα με ελαφρώς διαφορετική διατύπωση, που ζητούσε να υποστηριχθούν "αυστηροί νόμοι" για τα όπλα.
Επίσης περίπου 14.000 άνθρωποι θέλουν ένα "αυστηρότερο έλεγχο" των πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με ένα τρίτο αίτημα.
"Εθνος"