Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτές αλληλεγγύης στο δήμο Βόλβης


Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά στο δήμο Βόλβης αποκτούν φέτος άλλη διάσταση με φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης




Η εορτή της γέννησης του Χριστού σηματοδοτεί εκτός από την ελπίδα και την αλληλεγγύη σε αυτόν που πάσχει. Ο δήμος Βόλβης, λοιπόν, αυτές τις ημέρες διανέμει δωρεάν σε 1.181 άπορους δημότες του από 29 χωριά, 7,5 τόνους ρύζι, 2,5 τόνους λάδι, 1,8 τόνους φέτα, καθώς και 600 κιλά γραβιέρα, με βάση το ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων -στο οποίο εντάχθηκε ο δήμος μετά από ενέργειες του- για δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. 
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης επιβλέποντας το πρωί τη διαδικασία της διανομής των τροφίμων επισήμανε ότι «αυτή την περίοδο οφείλουμε να σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα σε εκείνους τους συμπολίτες μας που βιώνουν με απάνθρωπο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ως δήμος Βόλβης δε θα σταματήσουμε να συνδράμουμε ουσιαστικά σε όσους έχουν ανάγκη βοηθείας».
Εκτός όμως από τους απόρους υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες επιχειρεί να συνδράμει ο δήμος Βόλβης, όπως για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα οποία απαιτούν πολυδάπανες θεραπείες. Για μια τέτοια περίπτωση, ο δήμος Βόλβης οργάνωσε ποδοσφαιρικό αγώνα σε συνεργασία με την αξιέπαινη συμβολή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του δήμου Βόλβης και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στις 15.00 το μεσημέρι στο γήπεδο Νέων Βρασνών, όλα τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό.